Cursus leren ontspannen voor kinderen

Kinderyoga is spelenderswijs werken aan zelfvertrouwen en makkelijker in slaap vallen

Ouder-en-kind-Yoga Amersfoort: Quality time

on 20/01/2013

Boerderij Sneul leslocatie Yoga4you kinderyogales ouder&kind yoga

Inmiddels geef ik, Els Demoed, haast zo’n 5 jaar les aan kinderen. Van klein tot groot; op een kinderdagverblijf voor kinderen van circa 3,5 jaar en ouder plus  in mijn eigen groepen vanaf 5 jaar.

Deze groep vorm ik samen met ouders onder de noemer Ouder-en-kind-yoga.

Samen met de je kind iets ondernemen is heerlijk. Ik heb zelf inmiddels grote dochters die nog wel thuis wonen maar zeer zelfstandig zijn, toch blijft iets samen met je kind doen voor beide kanten heel positief. In de ouder-en-kind- yoga les heb je samen plezier, aandacht voor elkaar. In deze yoga les leer je je met je kind te verbinden door ademspelletjes, massage oefeningen en yoga houdingen.

Ik merk dat kinderen genieten van de aandacht van de ouder, maar ook dat de ouder geniet van een moment alleen met zijn/haar kind. Voorheen deden alleen moeders mee. Maar vaders zijn natuurlijk van harte welkom.

Door op zaterdagochtend lessen aan te bieden denk ik dat er juist ruimte ontstaat voor ouders om even alleen met een kind wat te ondernemen. Aan de andere kant, het weekend is ook om vrij te zijn en de dingen te doen waar je door de week niet aan toe komt. Of dat nou bezoekjes zijn aan familie/vrienden of een boek lezen, klussen om het huis, naar sport kijken, in deze tijd gaat het om balans. Past yoga daarbij? Past een yogales in jouw ritme? Als je je maar regelmatig kunt ontspannen en dat kan op velerlei manieren.

Je hebt de keuze voor jezelf en voor je kinderen hoe je het aanpakt, wat je doorgeeft.

Je leert van je kinderen, je kinderen leren van jou. Prachtig toch?

Wil je op de hoogte gehouden worden van mijn tips en dit blog?

 

[polldaddy poll=6896542]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *