Cursus leren ontspannen voor kinderen

Kinderyoga is spelenderswijs werken aan zelfvertrouwen en makkelijker in slaap vallen

Wat je huisarts je niet vertelt over bewegen

on 09/10/2013

De zonnegroet, jou wellicht bekend, is een oefening die sommige sportfysiotherapeuten aanraden aan volwassenen. Doe jij aan hardlopen/ wielrennen? Merk je dat er spieren zijn die verkort zijn na de training?

Tijdens de zonnegroet worden spieren verlengd wat heel heilzaam is na een intensieve training. Inspannen en ontspannen! De pijlers van yoga. Actie en rust!

De zonnegroet komt van oorsprong uit India, het houdt het lichaam soepel, gezond  en lenig. De zonnegroet werkt in op elk deel van het lichaam; het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de ademhaling. De borstkas wordt bijvoorbeeld intensief geoefend wanneer de armen omhoog en weer omlaag gaan.  Deze beweging heeft een goede doorwerking op de longen, op het hart en op de psyche

Doet jouw kind aan voetbal/ volleybal/ atletiek/ zwemmen?

Klaagt het over pijn na een training?

Ben je op zoek naar een rustmoment in beweging?

 

Leer je kind de zonnegroetZonnegroet voor kinderen

Vorige week heb ik de door mij eerder ontworpen Zonnegroet serie voor peuters in een tekening vertaald en laten opfleuren zodat ik hem hier met jou en met cursisten kan delen. Op verschillende kinderdagverblijven reageerden de kinderen innemend op de groet aan de zon. De leidsters straalden en gaven me terug dat ze blij werden van de speelsheid van de kinderyogales

Ikzelf varieer graag op de zonnegroet serie. Het uitgangspunt – staan, afwisselen met vooroverbuigingen, zijwaartse bewegingen, maken een serie al weer anders.

In de kinderyogalessen gaat het bij de zonnegroet niet persé om het verlengen van spieren, het gaat eerder om spelenderwijs bewegen. De kinderzonnegroet kan een ijkpunt tijdens de dag zijn voor peuters; als moment, als bewustmaker dat je dankbaar mag zijn. Zo zie ik de zonnegroet als beoefenaar.

zon

Alleen al het denken aan een zonnige dag als het daadwerkelijk net als vandaag – terwijl ik dit blog schrijf – een druilerige dag is, geeft een glimlach op mijn gezicht. De glimlach die mijn gezicht doet ontspannen, die spanning laat verdwijnen. En die mij bewust maakt van het moment. Als dan plotseling de zon tussen de wolken weer verschijnt voel ik me dankbaar voor het licht dat zij verspreidt. Het zonlicht dat me vrolijk maakt, me ontspant.

Ik hoop dat jij ook zo kan genieten van de kleine dingen die tevoorschijn komen op momenten dat je het niet verwacht.

 

Is de zonnegroet  iets voor jou en je kind?>>>   

 

Doe deze zonnegroet samen, volg elkaar, wissel elkaar af, ondersteun je kind bij de beoefening.

 

Hoe was jouw Zonnegroet moment samen met je kind?

 

Deel met ons je ervaring hieronder  in het reactieveld – hadden jullie plezier, hoe reageerde je kind, wat deed het met jou ?

 

Voor nu wens ik je een fijne dag.

Hartelijke groet

Els


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *